Logo OTN Europe

Breed transport door heel Europa

Normaal transport mag maximaal 2,50 meter breed zijn. Ongeveer even breed als de breedte van een oplegger. Bij meer dan 2,50 meter praten we dus over breed transport. Bij breed transport is het belangrijk om vooraf de juiste berekeningen te maken. Allereerst is het belangrijk om te bekijken of het transport in die breedte überhaupt mogelijk is. Als het volgens de berekeningen mogelijk is, verzorgen wij de vergunningen die nodig zijn. Ook de begeleider van het transport verzorgen we, indien dat nodig, al dan niet verplicht is. OTN Europe ontzorgt jou op het gebied van bijzonder transport, zowel nationaal als internationaal.

Balk header
Oranje balk side

Wetten en regelgeving voor breed transport

Als jouw transport breder is dan 2,50 meter dan moet er een doorlopende ontheffing beschikbaar zijn of er moet een ontheffing aangevraagd worden. Deze aanvraag  moet gedaan worden bij de wegbeheerder. In de praktijk is dat vaak de gemeente, Rijkswaterstaat of de provincie. Daarnaast moet er in voorkomende gevallen ook een of meerdere begeleiders van het transport worden ingezet. In andere landen gelden weer andere regels dan in Nederland, maar geen zorgen, als jij jouw breed transport aan ons uitbesteed, dan zorgen wij dat alle wetten en regels in heel Europa worden nageleefd, zodat jouw transport op een goede, veilige en wetmatige manier wordt uitgevoerd.

Waarom zou je OTN inschakelen voor breed transport?

Onze kennis en kunde hebben wij door meer dan 30 jaar ervaring in de branche opgebouwd. Die jarenlange ervaring, gepaard met onze missie om de klant keer op keer compleet te ontzorgen, zijn de belangrijkste redenen dat je bij ons aan het juiste adres bent voor jouw breed transport. We kennen het klappen van de zweep in alle soorten bijzonder transport door heel Europa, waardoor we nooit voor verrassingen komen te staan. En als er iets belangrijk is bij het uitvoeren van bijzonder transport, dan is het dat het goed, veilig en accuraat gebeurt. Daarvoor schakel je OTN Europe in!

Veiligheid en accuraatheid voor breed transport

Twee aspecten die bij ons heel hoog in het vaandel staan zijn veiligheid en accuraatheid. Zeker bij breed transport komen er veel dingen kijken die de veiligheid van het transport, de vervoerders en de overige weggebruikers in het geding kunnen brengen. Daarom is het uitermate belangrijk dat de juiste voorbereidingen getroffen worden, alvorens het transport wordt uitgevoerd. Deze voorbereidingen dragen ook bij aan het accuraat uitvoeren van bijzonder transport. 

OTN Europe ontzorgt jou compleet

Moet er een brede machine verhuisd worden? Moet er een silo van productie naar de eindbestemming? Of moet er een onderdeel van een windturbine verplaatst worden? Wat voor object er ook getransporteerd moet worden, als het breder is dan de wetgeving toelaat, dan doe je er goed aan om OTN Europe in te schakelen. Wij zijn erin gespecialiseerd en ontzorgen jou van begin tot eind. Zowel onze medewerkers als onze specialistische partners hebben jarenlange ervaring in de branche en zorgen er keer op keer weer voor dat alles veilig en naar wens van de klant wordt uitgevoerd. Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op en stel jouw vraag. Wij helpen je graag.

Onze overige diensten

Machine transport
Lang transport
oranje blok

Een greep uit onze partners

Met onze partners weten we precies wat de mogelijkheden zijn en welke van onze partners het transport het meest kostenefficiënt kan verzorgen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.