Logo OTN Europe

Speciaal transport Nederland

Bij speciaal transport in Nederland moet je denken aan transport van machines, brede ladingen of bijvoorbeeld lang transport. Denk bij machines aan productiemachines van grote omvang, denk bij brede ladingen aan ladingen van breder dan 2,50 meter en denk bij lang transport aan ladingen met een lengte van meer dan 16,50 meter. Bij dit soort transport moeten ook vaak de nodige vergunningen worden aangevraagd en in sommige gevallen is ook begeleiding door een of meerdere erkende transportbegeleiders nodig. Om ervoor te zorgen dat jouw bijzonder transport in Nederland (en daarbuiten, indien gewenst) geheel zonder zorgen verloopt, is het verstandig om ons – OTN Europe – in te schakelen. Onze meer dan 30 jaar ervaring in speciaal transport Nederland helpt ons om jouw compleet te ontzorgen.

Balk header
Oranje balk side

Wetten en regelgeving speciaal transport Nederland

Zoals al eerder vernoemd gelden er in Nederland verschillende wetten en regels op het gebied van bijzonder transport. Zo dien je voor bepaalde breedtes, bepaalde lengtes en bepaalde gewichten van transport een ontheffing aan te vragen om het te mogen transporteren. Is een lading breder dan 2,50 meter heb je een ontheffing nodig, is een lading breder dan 3,5 meter dan is afhankelijk van de route ook een begeleider van dat transport verplicht. Is de lengte van het transport meer dan 16,50 meter, dan dien je ook een vergunning aan te vragen. Zo zijn er voor allerlei uiteenlopende bijzonderheden weer andere wetten en regels. Wil jij weten of jouw speciaal transport in Nederland mogelijk is, welke wetten en regels van toepassing zijn en welke vergunningen er aangevraagd dienen te worden? Neem dan eens contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Waarom zou je OTN inschakelen voor speciaal transport Nederland?

Waarom je OTN in moet schakelen voor speciaal transport in Nederland is eigenlijk terug te vinden in vijf belangrijke kernpunten.

Wij regelen dus graag alles voor jou als klant, van haalbaarheidsonderzoek tot vergunningaanvraag en van het laden en begeleiden tot het lossen van het transport. Wij zijn jouw partner.

Speciaal transport Nederland, accuraat en veilig verzorgd

Compleet veilig en volledige volgens planning op plaats van bestemming geleverd, dat is waar wij keer op keer naar streven en waar we alles voor doen. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is als het aankomt op bijzonder transport, zorgen wij dat we altijd alles zeer goed voorbereiden. Daarnaast werken we uitsluitend met specialistische partners die precies weten waar ze mee bezig zijn. Onze expertise, gecombineerd met de expertise van onze partners zorgt ervoor dat we ieder speciaal transport in Nederland naar tevredenheid van de opdrachtgever weten uit te voeren. Tijdens dit transport houden we rekening met de bijzonder lading, de mogelijke obstakels én de overige weggebruikers, zodat we nooit voor verrassingen komen te staan.

Laat OTN Europe jou helpen

Moet je een enorme machine van A naar B transporteren? Heb je een deel van een windturbine die naar zijn uiteindelijke standplaats vervoerd moet worden? Heb je een bijzonder brede lading waar je een ontheffing en de juiste oplegger voor nodig hebt om te vervoeren? Oftewel: heb je een partner nodig die jou kan helpen met speciaal transport? Dan kan OTN Europe je erbij helpen. Wij nemen je alles uit handen en verzorgen jouw transport van A tot Z. Neem contact met ons op om erachter te komen wat wij voor je kunnen betekenen.

Onze overige diensten

Machine transport
Lang transport
oranje blok

Een greep uit onze partners

Met onze partners weten we precies wat de mogelijkheden zijn en welke van onze partners het transport het meest kostenefficiënt kan verzorgen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.