Logo OTN Europe

Lang transport door heel Europa

Transport van ladingen niet langer dan de standaard maatvoering kan op een normale manier getransporteerd worden. Bij bijzonder lang transport zijn ontheffingen en de juiste voorbereidingen nodig. Wij zijn bij OTN gespecialiseerd in lang transport (ook wel lengte transport genoemd) en nemen het graag bij je uit handen. De vergunningaanvraag en andere voorbereidende werkzaamheden verzorgen we ook. Dit doen we niet alleen in Nederland en niet alleen bij lang transport, maar wij verzorgen alle soorten bijzonder transport door heel Europa.

Balk header
Oranje balk side

Wetten en regelgeving voor lang transport

Voor transporten met een truck en oplegger langer dan 16,50 meter moet er een vergunning aangevraagd worden. Onze jarenlange expertise en nauwkeurige berekeningen als het aankomt op lang transport, zorgt ervoor dat we de vergunningen die we aanvragen eigenlijk altijd toegekend krijgen. Dat komt omdat we weten hoe de regels werken en wat we kunnen verwachten. Bij transport met een lengte tot 22 meter kan een langdurige ontheffing worden aangevraagd. Bij nog langer transport, met lengtes tot wel 60 meter, kan een incidentele ontheffing worden aangevraagd. Als jij de hulp inschakelt van OTN, dan zorgen wij dat alle wetten en regels op het gebied van lang transport in heel Europa worden nageleefd, zodat jouw transport op een veilige en wetmatige manier wordt uitgevoerd.

Waarom zou je OTN inschakelen voor lang transport?

Zoals we hierboven ook al aangaven, hebben wij onze kennis en kunde door meer dan 30 jaar ervaring in de branche opgebouwd. Mede dankzij die ervaring weten we dus heel erg goed waar we rekening mee moeten houden op het gebied van lang transport. Daarnaast gaan wij bijzonder ver om te zorgen dat onze klanten tevreden zijn. Dat doen we door onze klanten altijd helemaal te ontzorgen. Van de haalbaarheidsonderzoeken en de vergunningsaanvragen, tot aan de daadwerkelijke aflevering op de plaats van bestemming, wij regelen alles. Dat doen we niet alleen in Nederland, maar door heel Europa. Heb jij dus een bijzonder transport dat van A naar B moet worden getransporteerd in Europa? Dan regelen wij dat van A tot Z.

Lang transport, accuraat en veilig

Iedere meter dat een transport langer is, vereist andere berekeningen en brengt weer andere risico’s met zich mee. Om ervoor te zorgen dat het lengte transport te allen tijden goed verloopt, gaan wij altijd zeer gedegen te werk en werken we uitsluitend samen met uiterst specialistische partners. Het draait niet alleen om het te vervoeren transport, maar je hebt ook te maken met obstakels en andere weggebruikers. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang. Met behulp van deze goede voorbereidingen, onze expertise in de branche en onze nauwe samenwerking met specialistische partners zorgen we ervoor dat ieder transport accuraat en veilig wordt uitgevoerd.

Laat OTN Europe jou ontzorgen

Moet er een deel van een windturbine getransporteerd worden? Heb je een hijskraan die slechts gedeeltelijk gedemonteerd kan worden, maar wel naar een andere plaats in Europa moet? Ben jij verantwoordelijk voor de levering van lengteprofielen? Kortom: ben jij op zoek naar een betrouwbare partner op het gebied van bijzonder transport? Dan ben je bij OTN Europe aan het juiste adres. Wij nemen je alles op het gebied van jouw bijzondere transport uit handen. Neem contact met ons op en stel jouw vraag. Wij helpen je graag.

Onze overige diensten

Machine transport
Lang transport
oranje blok

Een greep uit onze partners

Met onze partners weten we precies wat de mogelijkheden zijn en welke van onze partners het transport het meest kostenefficiënt kan verzorgen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.